United hiver sin stærke klubmand ind igen

Skrevet af admin

16/02/2016

Dagens topnyheder

Den store engelske fodboldklub Manchester United har tradition for at bruge sine tidligere spillere på forskellige lederposter.

Nu har klubben ansat sin tidligere midtbanespiller Nicky Butt som leder af klubbens ungdomsakademi som en del af en ungdomsafdeling, der gennemgår store ændringer for tiden.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

- For en mand, som selv har været igennem Uniteds ungdomsafdeling, er det en stor ære at få lov at være med til at lede akademiet og holde fast i dets værdier for at skabe fremtidige Unitedspillere, siger Nicky Butt til klubbens hjemmeside.

41-årige Nicky Butt var med i den gode årgang med Ryan Giggs, Paul Scholes og David Beckham, og han spillede 387 kampe mellem 1992 og 2004. En periode, som gav seks titler i Premier League.

Nicky Butt kom retur til Manchester United allerede i 2012, hvor han fik en trænerrolle for klubbens reserver, og han blev assistent for Ryan Giggs, da han tog over for fyrede David Moyes i forårets sidste fire Premier League-kampe i 2014.

- Jeg glæder mig over, at Nicky har sagt ja til at lede vores akademi, siger Manchester Uniteds vicebestyrelsesformand Ed Woodward til klubbens hjemmeside.

- Nicky har denne klubs traditioner og arv i sit blod, og han er det naturlige valg, fortsætter Woodward.

Nicky Butts udnævnelse kommer efter, at et par trænere og direktøren har forladt akademiet i løbet af den seneste tid.

/ritzau/