United-legende: Van Gaal skræmmer spillerne

Den tidligere Manchester United-profil Paul Parker mener, at United-manager, Louis van Gaal, spiller på frygt i jobbet med at lede fodboldklubben.

51-årige Paul Parker var holdkammerat med blandt andre målmanden Peter Schmeichel under daværende manager Alex Ferguson, da backen spillede for United med stor succes fra 1991 til 1996.

Paul Parker mener, at United-spillerne skal have langt mere frihed på banen og er bekymret over klubbens udvikling under van Gaal.

- Van Gaal spiller på frygt over for spillerne. Alt skal gøres på hans måde. Han leder holdet på en egoistisk måde.

- Spillerne trænger til mere frihed på banen, skriver Parker i et indlæg på Eurosports hjemmeside.

Englænderen antyder også, at van Gaal favoriserer anfører Wayne Rooney, som ellers har fået hård kritik for sin mangel på form i denne sæson.

- Når en spiller har præsteret dårligt, bliver vedkommende udeladt af van Gaal i næste kamp. Det er sket med alle, men ikke med Rooney.

- Det er en forkert måde at gøre tingene på. Det er heller ikke godt for Rooney, lyder det fra Paul Parker, som peger på, at spillerne ikke smiler længere.

- Spillerne er mennesker, ikke maskiner. Hvis reglen er, at en spiller ryger af holdet ved en enkelt fejl, så opbygger man en kultur med frygt.

- Og så bliver spillerne bange for at spille bolden fremad og løbe fremad, påstår han.

United er lige nu placeret på en tredjeplads i den engelske Premier League med 28 point efter 14 runder - et enkelt point efter Manchester City og Leicester.

I Champions League er holdet placeret på en foreløbig andenplads i gruppe B, men mangler en svær udekamp på tirsdag mod tyske Wolfsburg i den sidste gruppekamp.

/ritzau/

Dagens Gossip