United risikerer exit i tysk skæbnekamp

Tre point. Det skal Manchester United med stor sandsynlighed bruge tirsdag aften i udekampen mod Wolfsburg, hvis klubben skal gå videre fra gruppe B i Champions League.

Efter 0-0 hjemme mod hollandske PSV i den seneste kamp er det skadesplagede United-hold under pres før kampen mod Nicklas Bendtners klub.

- Efter det skuffende resultat mod PSV på Old Trafford ved vi nu, hvad vi skal gøre for at gå videre til knockoutkampene; vinde, siger Uniteds manager, Louis van Gaal, ifølge nyhedsbureauet AFP.

Den engelske storklub har otte point for fem kampe og ligger nummer to i gruppen. United har et point færre end Wolfsburg, der går videre med uafgjort.

Hvis United ikke formår at besejre Wolfsburg, ryger holdet ud, såfremt PSV, der har syv point, samtidig vinder hjemme over CSKA Moskva.

Russerne er sidst med fire point, men har fortsat en tredjeplads og medfølgende Europa League-plads at spille for.

PSV, der har Simon Poulsen i truppen, går videre til 1/8-finalerne med uafgjort, hvis United samtidig taber i Tyskland.

Nemt bliver det altså ikke for den engelske storklub, der i de seneste år har haft det svært i den mest prestigiøse europæiske klubturnering. Ja, i sidste sæson var klubben end ikke med.

- Det er en vigtig kamp for os, og jeg ved, hvor svært det er at spille i Wolfsburg, siger Bastian Schweinsteiger til Uniteds hjemmeside.

Den 31-årige midtbanespiller skiftede i juli fra Bayern München til United.

- Wolfsburg har vundet mange hjemmekampe, det er ikke nemt. Vi skal finde frem til den rigtige taktik, og jeg er sikker på, at holdet er klar til den store aften.

- Jeg husker, at jeg med Bayern engang tabte 1-5 i Wolfsburg i den sæson, de blev mestre (2008/09-sæsonen).

- Men jeg har også prøvet at vinde 6-1 dér. Det er blandede minder, men Wolfsburg er meget stærke. Jeg ser frem til det. De vil angribe os mere, fordi de er på hjemmebane. Måske vil det være en fordel for os, siger Schweinsteiger.

United, der har haft problemer med at score i sæsonen hidtil, må undvære en række skadede spillere.

For eksempel er både Wayne Rooney, Morgan Schneiderlin, Marcos Rojo, Ander Herrera og Luke Shaw ude.

Van Gaal, der for 20 år siden vandt Champions League som træner for hollandske Ajax, forsøger at holde hovedet højt før skæbnekampen.

- Vi har ikke gjort det let for os selv. Men vi ved, at en sejr i Tyskland ikke kun vil garantere, at vi går videre. Det vil også betyde, at vi slutter som nummer et i gruppen, siger hollænderen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip