United sikrer sig FA Cup-finaleplads i overtiden

23/04/2016

Manchester United sikrede sig lørdag en plads i FA Cup-finalen med en 2-1-sejr over Everton.

Finalepladsen blev sikret et godt stykke inde i kampens overtid på en scoring af Anthony Martial.

Med finalepladsen har United stadig mulighed for at ende tre års trofætørke. Klubben har ikke vundet en titel siden 2013, hvor det blev til et engelsk mesterskab.

Kampens indledning var præget af højt tempo og stor United-dominans.

Især Uniteds fronttrio med de lynhurtige Jesse Lingard, Anthony Martial og Marcus Rashford voldte Everton-forsvaret store problemer med dybe løb og hurtige kombinationer.

United spillede sig frem til et væld af store chancer, og det var næsten ikke til at tro, at stillingen efter en halv time stadig var 0-0. Det blev der dog lavet om på efter 34 minutter, hvor Marouane Fellaini bragte United foran.

Efter et par hurtige kombinationer i venstre side kunne Martial med et hurtigt antrit nærmest spadsere forbi Everton-forsvaret, og fra baglinjen lagde han bolden fladt ind til en helt fri Fellaini, der sørgede for føringen.

Ti minutter inde i anden halvleg fik Everton en gylden mulighed for at komme ind i kampen på et straffespark, som den normalt sikre Romelu Lukaku tog sig af.

Men inde på stregen har United en af verdens bedste målmænd i skikkelse af David de Gea, og med en flot redning helt ude i siden pillede han glansen af den belgiske angriber.

Everton virkede ikke som et hold, der selv kunne få bolden i mål. Det fik de derimod hjælp til af United.

For med et kvarter tilbage stod det pludselig 1-1, da Uniteds Chris Smalling klodset sparkede et indlæg i eget mål.

Det lignede længe en kamp, der skulle ud i forlænget spilletid, men to minutter inde i kampens overtid dukkede Anthony Martial op med bolden og sendte med en scoring de mange United-fans i ekstase.

FA Cup-finalen spilles 21. maj på Wembley. Modstanderen bliver Crystal Palace eller Watford, der mødes i den anden semifinale søndag.