United skuffer ved blot at få uafgjort i Spanien

05/11/2013

Manchester United kunne og burde have hentet alle tre point på udebane mod Real Sociedad, der havde tabt sine tre første kampe i Champions League-gruppe A.

Men englænderne kom aldrig helt op i gear og måtte derfor nøjes med uafgjort 0-0.

Det er der imidlertid ikke meget at sige til, for det ville også have været ufortjent, hvis indsatsen i San Sebastian blev belønnet med point.

Selv om gæsterne havde de største chancer og også var mest i boldbesiddelse, så kunne spanierne relativt let stå imod presset.

Det skyldtes blandt andet, at Uniteds angreb aldrig kom i omdrejninger. Manager David Moyes satsede på Wayne Rooney og Javier Hernández i front, men de fik ikke ret meget ud af det.

Derimod lykkedes det for Sociedad-spillerne Alberto de la Bella og Ruben Pardo at sende et par nærgående forsøg af sted mod landsmanden David De Geas mål.

Med knap en halv time igen besluttede United-manager David Moyes sig så for at prøve med en anden angrebsduo.

Rooney og Hernandez blev pillet ud til fordel for Ashley Young og Robin van Persie, og det gav mere liv i gæsternes offensiv.

Ikke mange minutter efter havde sidstnævnte allerede ramt stolpen, og kort efter sørgede Ashley Young for at fremtvinge et straffe.

Det blev van Persie sat til at sparke, men hollænderen ramte højre stolpe, og dermed havde kampen fortsat sin første scoring til gode.

Mere blev det imidlertid ikke til, og Marouane Fellaini satte streg under Uniteds kiksede aften ved at blive vist ud for sit andet gule kort få minutter før tid.

Den anden kamp i gruppen mellem Leverkusen og Shakhtar Donetsk endte også 0-0, og dermed bød runden ikke på nogen forskydninger i stillingen.

Manchester United fører med otte point, mens Leverkusen har syv. Shakhtar har indtil videre hentet fem point, mens Real Sociedad altså har fået slettet nullet takket være aftenens ene point.