United slår Roma i tynde luftlag: Van Gaal utilfreds

27/07/2014

Manchester Uniteds nye manager, Louis van Gaal, har indtil videre succes med jobskiftet fra stillingen som hollandsk landstræner.

Natten til søndag vandt Premier League-klubben 3-2 over italienske AS Roma i holdets første kamp i en opvarmningsturnering i USA, hvor i alt fire europæiske storhold deltager.

Juan Mata og Wayne Rooney stod bag holdets scoringer i kampen, der blev spillet foran 54.117 tilskuere i Denver, Colorado.

Alligevel var den hollandske træner ikke tilfreds med sin trup, som han mener var plaget af, at kampen blev spillet på et stadion 1600 meter over havets overflade.

- Jeg synes ikke, vi spillede en god kamp, men vi scorede bemærkelsesværdige, fantastiske mål, siger van Gaal ifølge The Guardian.

Rooney var først på måltavlen i det 36. minut. Han fik bolden leveret af Mata, tog et par træk og hamrede bolden i mål fra 20 meters afstand.

Tre minutter senere var rollerne byttet om, og Rooney fandt Mata, der på elegant vis vippede bolden over Romas målmand. Lige før pausen fik Rooney scoret endnu et mål til 3-0.

I anden halvleg fik Roma pyntet på resultatet, da Miralem Pjanic først fik udnyttet, at Uniteds reservemålmand Ben Amos var langt ude af sit mål. I det 88. minut udlignede veteranen Francesco Totti på straffespark.

- Det er selvfølgelig rart igen at spille i 45 minutter, og det er altid rart at score, så det var jeg tilfreds med. Men det vigtigste for os er, at vi får oparbejdet formen. Der er klart ting, vi kunne gøre bedre, men overordnet skal vi være glade for sejren, siger Rooney ifølge AFP.

Kampen mellem to andre hold i turneringen, Inter og Real Madrid, endte 1-1 i den ordinære spilletid, men italienerne sejrede efter straffesparkskonkurrence.

United skal møde Inter tirsdag og Real Madrid lørdag. Finalen spilles i Miami 4. august.

For et par dage siden vandt United hele 7-0 i en træningskamp mod Los Angeles Galaxy.