United slipper fra Sunderland med sæsonens første point

24/08/2014

Louis van Gaal er kommet på hårdt arbejde med at genrejse Manchester United efter sidste sæsons syvendeplads i Premier League.

Det blev på ny understreget søndag aften, da storklubben måtte nøjes med 1-1 i Sunderland efter en indsats, der bar præg af, at Manchester United er et hold under omstrukturering.

Som i premieren mod Swansea sidste weekend var det modstanderne, der viste det mest sammenhængende spil, og United-spillerne må være tilfredse med at slippe fra Stadium of Light med sæsonens første point.

United startede kampen på flade fødder, og det var en smule overraskende, at holdet bragte sig i spidsen efter godt et kvarters spil.

Antonio Valencia galopperede ned ad højrekanten og smækkede et indlæg over til bageste stolpe, hvor Juan Mata kom først og kunne sende bolden i nettet bag Vito Mannone.

Van Gaal kunne glæde sig over at have Robin van Persie med i front, men det var nu ikke meget, hollænderen fik udrettet, inden han blev skiftet ud i anden halvleg.

På det tidspunkt var stillingen 1-1, efter at Sunderland havde udlignet efter en halv times spil. Nyerhvervelsen fra Manchester City, Jack Rodwell, mødte Sebastian Larssons frisparksbold med hovedet og headede den utageligt ind bag David De Gea i Uniteds mål.

Hjemmeholdet skabte de største chancer, og især Connor Wickham var tæt på kort efter pausen, da hans forsøg blev rettet af, så bolden hoppede lige uden om den ene målstolpe.

United fik en opblomstring midt i anden halvleg, hvor rekordmestrene fik etableret et pres på Sunderland, men Ashley Youngs forsøg på at filme sig til et straffespark var ikke smart, og der manglede generelt bid i offensiven.

Derfor skal van Gaal og hans tropper være tilfredse med, at de trods alt er kommet på pointtavlen efter en besværlig sæsonstart.

Manchester United kan jagte sæsonens første sejr i næste weekend, når holdet skal på besøg hos oprykkeren Burnley.