United-stortalent vælger Belgiens landshold

Skrevet af admin

23/04/2014

Dagens topnyheder

Sagaen om det multinationale fodboldtalent Adnan Januzajs tilhørsforhold ser ud til at have fundet sin afslutning.

Manchester Uniteds 18-årige stortalent vil i fremtiden repræsentere det belgiske landshold og kan blive aktuel til sommerens VM-slutrunde i Brasilien.

Med sit valg kan Januzaj kalde sig "Rød Djævel" på både klub og landsholdsniveau.

Det er den belgiske landstræner, Marc Wilmots, der på Twitter meddeler, at den eftertragtede spiller har sagt ja til at spille for det land, hvor han er født.

- Jeg har fået en officiel bekræftelse på, at Adnan Januzaj har gjort sig tilgængelig for det belgiske landshold i resten af sin karriere, skriver Wilmots.

- Det er en glædelig nyhed, og jeg er glad for, at en så talentfuld spiller stiller sig til rådighed for Belgien, lyder det fra landstræneren.

Januzaj er født i Bruxelles og spillede ungdomsfodbold i Belgien indtil 2011, hvor han blev hentet til Manchester United.

Hans forældre er kosovoalbanere, og han havde derfor - foruden Belgien - mulighed for at slutte sig til såvel Kosovos som Albaniens nationalmandskab.

Også England var begyndt at gøre kur til stortalentet, der havde udsigt til at blive engelsk landsholdsspiller, når han i 2017 har boet længe nok i landet til at få et statsborgerskab.

Adnan Januzaj har fået sit gennembrud på Manchester Uniteds førstehold i denne sæson, hvor han har været på banen i 32 kampe, når man regner alle turneringer med.

/ritzau/