United ydmyger Leverkusen på vej mod 1/8-finalerne

27/11/2013

Mens det kniber med at vinde for Manchester United i Premier League, så har det engelske mesterhold succes i Champions League.

Onsdag aften vandt manager David Moyes' spillere med 5-0 ude over tyske Bayer Leverkusen.

Den vigtige udesejr betyder, at briterne topper gruppe A og er sikre på at kvalificere sig til forårets 1/8-finaler.

Der stod meget på spil for United i det tysk-engelske slag, da et nederlag i teorien kunne åbne gruppen op før sidste spillerunde om to uger.

Kampen kunne også have fået et helt andet forløb. Leverkusen var tæt på at tage føringen efter 20 minutter, men en fremragende tackling fra gæsternes Jonny Evans hindrede Stefan Kiessling i at bringe værterne foran.

Få øjeblikke senere scorede Manchester United til 1-0 efter et hurtigt kontraangreb, hvor bolden endte hos Wayne Rooney. Rooney sendte bolden mod bageste stolpe, hvor Antonio Valencia nemt kunne skubbe den over målstregen.

Små 10 minutter senere var Wayne Rooney igen involveret, da gæsterne øgede til 2-0. Et Rooney-frispark blev snittet i mål af Leverkusens Emir Spahic, der blev presset hårdt af Chris Smalling.

Leverkusen forsøgte i starten af anden halvleg at trykke på for en scoring, men i stedet afgjorde United reelt kampen 25 minutter slutfløjt. Jonny Evans udnyttede et klumpspil foran hjemmeholdets mål til at øge til 3-0 efter et hjørnespark.

Det nærmede sig en ydmygelse af Leverkusen, da United lidt senere lobbede sig igennem tyskernes forsvar. Bolden endte hos Chris Smalling, der nemt kunne score til 4-0.

I slutfasen nåede Nani også at komme på måltavlen for United med kampens sidste scoring til 5-0.

I gruppens anden kampe vandt Shakhtar Donetsk med 4-0 hjemme over Real Sociedad.

United topper gruppe A med 11 point foran Shakhtar med 8 point. Leverkusen har 7 point, mens Real Sociedad er noteret for et enkelt point.