Uniteds franske legende: Mourinho er den forkerte mand

Eric Cantona, en af de mest populære spillere i Manchester United-trøjen i nyere tid, mener, at klubben begår en fejl, hvis José Mourinho, som alt tyder på, bliver ny manager.

Det ideelle valg havde været Pep Guardiola, som lokalrivalerne fra City har hyret som manager fra næste sæson.

Det siger franskmanden, der tirsdag fyldte 50, i et interview med The Guardian.

Den form for fodbold, som José Mourinho står for, passer ikke ind i Manchester Uniteds traditionelle offensive stil, mener Cantona.

- Jeg elsker hans personlighed og hans passion for sporten, siger Cantona.

- Men jeg tror ikke, det er den type fodbold, som Manchester Uniteds fans vil elske. Selv om de vinder, siger Cantona, der er overbevist om, at Mourinho nok skal bringe trofæer og titler til klubben.

Men ikke på en måde, som vil tilfredsstille tilhængernes ønske om angrebsfodbold.

- Det tror jeg ikke, siger Cantona, der sammen med blandt andre Peter Schmeichel var en af stjernerne på Uniteds dominerende hold i Premier League i 1990'erne.

Mandag fyrede United hollænderen Louis van Gaal efter to skuffende sæsoner. Og mange venter, at Mourinho i denne uge bliver udpeget som hans afløser.

Siden Alex Ferguson trak sig som manager i 2013, har United dermed fyret to managere.

- Jeg tror, de har mistet et eller andet. Du kan mærke det. Men det er svært at følge efter en, som har været i klubben i 25 år. Selv om du er en fantastisk manager, så er tilhængerne fortsat præget af Fergusons måde at gøre tingene på, siger Cantona.

Den eneste, der ifølge Cantona ville kunne løfte arven efter den legendariske skotte, er Pep Guardiola - tidligere træner for FC Barcelona og Bayern München og nu snart i Manchester City.

- Han er i Manchester, men det forkerte sted, konstaterer Cantona ifølge The Guardian.

/ritzau/

Dagens Gossip