Uniteds krise fortsætter: Taber hjemme til Newcastle

07/12/2013

Manchester United og holdets nye manager David Moyes har stadig væsentlige problemer i Premier League i fodbold.

Det engelske mesterhold tabte lørdag med 0-1 hjemme til Newcastle. Holdets fjerde kamp i træk i Premier League uden sejr.

Newcastle vandt på en scoring af Yohan Cabaye efter en times spil. Moussa Sissoko opsnappede bolden og strøg mod baglinjen, inden han sendte den bagud til Cabaye.

Fem minutter forinden blev Manchester United måske snydt for et straffespark, da Patrice Evras hovedstød blev afværget på målstregen af forsvarsspilleren Vurnon Anita. Bolden ramte ham på armen, og et straffespark havde næppe været forkert.

Efter en første halvleg uden de store chancer, blev Manchester Uniteds målmand David de Gea alligevel testet kort før pausefløjtet, da Mathieu Debuchy havde en løs chance.

Efter pausen skruede Manchester United op for intensiteten og pressede spillet ned på Newcastles banehalvdel. I et par situationer var der nærmest levende plankeværk foran Newcastles mål.

Målmand Tim Krull fik fat i en del, og tættere på end en annulleret scoring af Robin van Persie, kom United ikke.

Newcastles spillere var cool og holdt fast.

Dermed stod endnu en stime for fald på Old Trafford.

Newcastle havde ikke vundet på Uniteds hjemmebane i mere end 41 år. Dengang i februar 1972 bestod Manchester Uniteds hold af legender som Bobby Charlton, George Best og Denis Law.

Nu deler de oplevelsen med blandt andre Robin van Persie, David de Gea og Zaha.

For bare tre dage siden blev United også dukket 0-1 hjemme på Old Trafford - dengang af Everton, der før sejren ikke havde vundet på Old Trafford i 21 år.

Med nederlaget er Manchester United reelt et midterhold i Premier League. Holdet var nummer ni inden weekendens spillerunde - 12 point efter førerholdet Arsenal, og nu med en kamp mere.