Universitet var eneste mulige køber af kommunehospital

Skrevet af admin

05/01/2016

Mest læste i dag

Da Region Midtjylland tidligere tirsdag satte pen til papir og solgte Århus Kommunehospital til Aarhus Universitet, var det til den eneste realistiske køber af grunden. Det fortæller regionsrådsformand Bent Hansen (S).

Prisen landede på 807,5 millioner kroner for den 99.400 kvadratmeter store grund på Nørrebrogade midt i Aarhus.

- Der ligger en lokalplan, der siger, at bygningerne skal bruges til en række specifikke formål, deriblandt forskning. Så realistisk set var det kun Aarhus Universitet, altså forskningsfonden, der kunne købe, siger Bent Hansen til Ritzau.

I en salgssituation er det efter al logik langt fra i sælgers interesse, hvis der kun er én mulig køber. Bent Hansen er dog tilfreds med den pris, der er hentet.

- Vi har forhandlet om det i et stykke tid og har også haft en uafhængig mægler på, der er kommet med en vurdering, siger Bent Hansen og fortsætter:

- Det har givet os et billede af, hvad markedsprisen er, og vi er landet i den gode ende af det interval.

Han fortæller yderligere, at aarhusianerne ikke skal frygte, at de over 100 år gamle, arkitekttegnede hospitalsbygninger bliver fjernet.

- En af de gode ting ved køber er, at bygningerne har brugsværdi for dem. Bygningerne passer rigtigt godt med, hvad universitetet vil. Ikke bare i forhold til at lave forskning, men også studieboliger, siger Bent Hansen.

De 807,5 millioner kroner skal gå til at opføre det nye supersygehus, der er ved at blive opført ved Skejby. Her skulle regionen rejse 1,25 milliarder kroner. Tidligere har regionen solgt amtssygehuset i Aarhus for 400 millioner kroner.

- Vi har stadig nogle bygninger i Holstebro og Herning, som skal sælges, så med salget af Århus Kommunehospital er vi næsten i mål, siger Bent Hansen.

/ritzau/