Universiteter bekymret for økonomisk smæk for at være effektive

»Hvis vi producerer flere eksamener, end vi har meldt ind til ministeriet, kan det reelt betyde, at der ikke er nogen, der kan betale os for de ekstra eksamener. Det er en alvorlig usikkerhed, fordi taxametrene er en af hjørnestenene i vores økonomi,« siger han til avisen.

Han bakkes op af andre universitetsdirektører, som Information har talt med.

»Politikerne har bedt os om at optage mange flere studerende og få dem hurtigere igennem, så vi vil simpelthen ikke acceptere, hvis man så efterfølgende sætter prisen per eksamen ned. Det kan ingen seriøs regering have siddende på sig,« siger direktør på Københavns Universitet Jørgen Honoré.

Ifølge uddannelsesminister Morten Østergaard er en nedsættelse af taxametret udelukkende en principiel mulighed, hvis statens budgetter skrider.

»Alle vil bestræbe sig på, at vi ikke kommer i den situation, at der opstår underskud, så den her ændring skal ikke give anledning til koldsved på uddannelsesinstitutionerne. Det er en principiel mulighed, men vi har netop sagt, at vi vil finansiere uddannelserne krone for krone, så det at skære i taxametrene er ikke et redskab, der ligger klar øverst i skuffen,« siger han til Information.

Dagens Gossip