Universiteter laver a- og b-studier

Der er 'kandidater', og så er der de 'dygtige kandidater'.

Sådan kommer verden ifølge Morgenavisen Jyllands-Posten til at se ud på en række universiteter, som opretter særlige talenthold, hvor de dygtigste studerende får ekstra kurser og undervises af udvalgte professorer, der inddrager dem i deres egen forskning.

Uddannelsesminister Morten Østergaard (R) hilser talentholdene velkommen, og han er klar til at give universiteterne lov til at lave særlige eksamensbeviser, hvor der står, at studerende har gennemført et talentforløb på samme måde, som man i andre lande kan blive kandidat "with honors" - med ære.

- Som i sportens verden er det kun naturligt at fjerne barrierne for, at talenter kan udvikle sig. De dygtigste studerende skal ikke ramme et loft på danske universiteter, siger han til Jyllands-Posten.

Jakob Ruggaard, formand for Danske Studerendes Fællesråd, er skeptisk over for universiternes planer.

- Et universitetsstudium burde være så hårdt, at man ikke kan overskue ekstra kurser, men sådan er det desværre ikke. At nogle kan skrive "with honors" på deres eksamensbevis vil gå ud over agtelsen af alle andre kandidater, sige han til Jyllands-Posten

 

Dagens Gossip