Uønsket Kylling: Mit cykelhold havde vundet Danmark Rundt

Onsdag blev årets udgave af Post Danmark Rundt skudt i gang i Silkeborg. Men mindre end 40 kilometer fra dagens startby - i Christina Watches - Onfones hovedkvarter i Herning - skal man lede længe efter noget, der minder om en cykelfest.

Førstedagen af cykelløbet er i stedet symbol på endnu et skud salt i et blødende sår hos Michael Rasmussen og resten af cykelholdet.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - Altid gratis nyheder og underholdning

Hos Christina Watches - Onfone er man fortsat uforstående over den manglende udtagelse til Danmarks vigtigste cykelløb. Et løb, som holdet havde haft gode chancer i, mener Michael Rasmussen.

- Christina Watches - Onfone har Stefan Schumacher på holdet. Han ville have været løbets største favorit. Der er rimelig stor sandsynlighed for, at han havde smadret alle gule og blå. Det gør den manglende udtagelse endnu mere frustrerende. Og hvem ved, om det ikke også var et motiv til, at holdet ikke skulle med. DCU og navnligt Jesper Worre har ikke kunne tåle synet af en af Christina Watches - Onfones ryttere som vinder af Danmark Rundt, siger han til Dagens.dk.

Personligt opgør

Onsdag den 26. juni meddelte Danmarks Cykle Union (DCU), at Christina Watches - Onfone var droppet til Post Danmark Rundt. En beslutning, som, ifølge Kyllingen, kun kan bunde i de gentagende konflikter, der har været mellem Jesper Worre (løbsdirektør for Danmark Rundt red.) og ham selv.

- Det har uden tvivl noget med mig at gøre. Naturligvis er det sat på spidsen i kølvandet på Tour de France 2007. Siden er det blusset op flere gange. Blandt andet i forbindelse med opstarten af cykelholdet og nu også udtagelse til Danmark Rundt, siger Michael Rasmussen.

Han finder ikke fravælgelsen af Christina Watches - Onfone sportsligt begrundet.

- Holdet ligger nummer et på den kombinerede verdensrangliste. Af samtlige verdenskontinentalhold er det dem, der har flest point. Christina Watches - Onfone er også det hold, der har flest internationale sejre - også flere end Saxo-Tinkoff.

Kan blive dyrt

Med fravælgelsen til Danmark Rundt røg også muligheden for livsvigtig eksponering til det danske cykelhold, der i øjeblikket jagter en hovedsponsor til næste sæson.

- Holdet skal levere en vare til de mennesker, som investerer deres surt optjente penge i projektet. Danmark Rundt er en stor del af den pakke, som Christina Watches - Onfone normalt er i stand til at tilbyde. Derfor er det et problem, forklarer Michael Rasmussen.

Han afviser, at Christina Watches - Onfone er lukningstruet. Men det kan få store sportslige konsekvenser, hvis en sponsor ikke melder sig på banen. Holdet ligger aktuelt til at rykke op i Pro Continental-ligaen fra næste sæson. Men uden millioner på kontoen kan det gå i vasken.

- I allerværste scenarie skal der skæres til alle steder i organisationen. Og så må holdet ned og køre på et lavere niveau. Men det er jo slet ikke det, ambitionsniveauet er til, siger Michael Rasmussen.

Dagens Gossip