Uoverensstemmelser kostede Wieghorst jobbet i AGF

Det var blandt andet samarbejdsproblemer mellem cheftræner Morten Wieghorst og den sportslige ledelse i form af Jacob Nielsen og Jens Andersson, der lørdag resulterede i en fyring af førstnævnte i AGF.

Først meldte AGF ud i forbindelse med fyringen, at dårlige resultater var skyld i afskedigelsen, men på et pressemøde lørdag fortalte bestyrelsesformand Lars Fournais, at fyringen ligeledes skete på baggrund af samarbejdsproblemer.

- Der har været uoverensstemmelser med Morten på den ene side og den sportslige ledelse på den anden. Og det fungerer ikke i en virksomhed, at direktionen ikke kan sammen.

- Samarbejdsproblemerne har stået på igennem en længere periode, men jeg synes, at vi har formået at holde det internt i klubben, siger Lars Fournais.

Tilbage i februar blev talentspejder i klubben Erik Larsen fyret, og her var Wieghorst offentligt ude og udtrykke sin utilfredshed.

- Eksemplet med Erik Larsens fyring er et problemerne, ja, siger bestyrelsesformanden.

Fyringen skete bare måneder efter, at sportschef Jens Andersson kom til klubben, og han beskriver ligeledes, hvordan der var uenigheder omkring fyringen.

- Det siger sig selv, at Morten var meget uenig i fyringen af Erik Larsen, og det gav vanskeligheder.

- Morten har dog været enormt professionel, men erkender også selv, at samarbejdet ikke har været optimalt, siger Jens Andersson.

Derudover har det været mere strategiske uenigheder ledelsen imellem.

- Der var generelle strategiske uoverensstemmelser, hvor vi ikke kunne gå på kompromis mere. Og når vi samtidig vinder to kampe ud af 15 mulige, så kan vi ikke fortsætte, siger han.

/ritzau/

Dagens Gossip