Ups: Bush sørgede over Mandelas 'død'

Men Nelson Mandela er ikke død. I går blev han udskrevet fra hospitalet i Pretoria, og skal fremover modtage behandling i sit hjem i en forstad til Johannesburg.

Talsmand for George H. W. Bush, Jim McGrath havde fået en del af nyhedsdækningen galt i halsen og troede, at Sydafrikas tidligere præsident var død. I al hast sendte han pressemeddelelse, der tilsyneladende har ligget klar, mens Mandelas helbred har været skræntende.

Læs også: Svækket Mandela vender hjem til Johannesburg

- Barbara og jeg sørger over dødsfaldet af en af de største tilhængere af frihed, vi var så privilegerede at kende. Som præsident så jeg til i beundring, da Nelson Mandela havde den bemærkelsesværdige evne til at tilgive sine tilfangetagere efter 26 års uretsmæssig fængsel - han satte et stærkt eksempel for forløsning og værdighed for os alle. Han var en mand af enormt moralsk mod, som ændrede historiens gang i sit land. Barbara og jeg havde stor respekt for præsident Mandela og sender vores kondolancer til hans familie og landsmænd, lød det ifølge USA Today i pressemeddelelsen.

- Jeg har lige lavet en dum fejl, og jeg beklager, fordi jeg ved, at jeg satte en masse mennesker i en moderat stresset position, hvilket aldrig er min mening overfor mine venner i medierne. Så jeg er meget ked af det, siger Jim McGrath til Washington Post.

Læs også: Syg Mandela fylder 95: Her er hans fantastiske liv

Nelson Mandela var indlagt i 12 uger med en lungeinfektion. Han er fortsat meget svækket, og hans tilstand beskrives som kritisk og til tider ustabil.

Han var Sydafrikas første demokratisk valgte præsident, efter apartheidstyrets fald.

89-årige George H. W. Bush var præsident i USA fra 1989 til 1993, omrking samme tid, som Mandela blev løsladt fra fængsel. Han er far til George W. Bush, der også senere blev præsident.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

Dagens Gossip