Ups: Tastefejl snød Elgiganten-kunder

Søndag var der ekstra travlhed i Elgigantens webshop. Kunder fandt nemlig en Acer Apire E-laptop (bærbar computer red.) til blot 399 kroner. Og det var da et tilbud, der næsten lød for godt til at være sandt.

Og det var det også. Elgiganten har nemlig trukket alle køb til 399 kroner for laptoppen tilbage, selv om kunderne umiddelbart efter købet fik en ordrebekræftelse og faktura tilsendt via e-mail. Det skriver Computerworld.

Det viser sig nemlig, at prisen skulle have været 3.999 og altså ikke 399 kroner. En tastefejl fra en medarbejder var altså skyld i den fejlagtige pris.

Nu har kunderne fået at vide, at de ikke får leveret den bærbare computer til 399 kroner. Elgiganten forsvarer sig med, at der var tale om en åbenlys fejl.

I stedet har Elgiganten tilbudt de skuffede kunder et nedslag i prisen på 1.000 kroner.

Det er uvist, hvor mange kunder, der nåede at betale for laptoppen til 399 kroner.

Op mod 40 kunder har nu rettet henvendelse til Forbrugerklagenævnet. Køberne mener, at de har gennemført en reel handel. Desuden fik de både ordrebekræftelse og faktura på købet.

Men der er ikke megen hjælp at hente hos Forbrugerklagenævnet.

Retten til at købe computeren til den annoncerede pris afhænger af, om kunden vidste eller burde have vidst, at der var tale om en fejl.

Nævnet har dog endnu ikke truffet en afgørelse, men ifølge Computerworld skriver Forbrugerklagenævnet direkte, at størstedelen af kunderne burde vide, at 399 kroner er enormt langt fra normalprisen på en bærbar computer.

Dagens Gossip