Ups! Tyskland nedjusterer nu sit indbyggertal

Tyskland har nedjusteret sit indbyggertal med 1,5 millioner til 80,2 millioner efter den første folketælling siden landets genforening i 1990, oplyser det føderale statistiske kontor.

Den nye folketælling i EU's mest befolkningsrige land viser antallet af indbyggere den 9. maj 2011, siger det statistiske kontor Destatis.

Det var den første folketælling i to årtier, hvor det officielle indbyggertal har været på 81,7 millioner indbyggere.

Den seneste folketælling i det tidligere Vesttyskland fandt sted i 1987, mens den skete i det tidligere DDR helt tilbage i 1982, og statistikere har længe frygtet, at de officielle data var meget upræcise.

De seneste tal viser, at omkring 6,2 millioner af Tysklands indbyggere - eller 7,7 procent af befolkningen - er udenlandske statsborgere.

De nyeste tal viser også, at næsten hver femte indbygger kommer fra en indvandrerfamilie. I alt 15 millioner har en såkaldt indvandrerbaggrund, men mange af disse har tysk statsborgerskab.

De nye data fastslår desuden, at kvinder er i overtal. Godt 41 millioner er kvinder, mens antallet af mænd er over 39 millioner.

Indsamlingen af nye data begyndte i 2011. I modsætning til klassiske folketællinger er kun en tredjedel af indbyggerne blevet stillet spørgsmål - personligt eller skriftligt.

Den næste folketælling i forbundsrepublikken skal ifølge planen finde sted i 2021.

/ritzau/dpa

Dagens Gossip