Ups: Uffe Elbæk stemte nej til offentlighedslov ved en fejl

Lykønskningerne og anerkendende kommentarer strømmede tidligere i dag ind på tidligere kulturminister Uffe Elbæks Facebook-side. Han havde nemlig stemt nej til den omstridte offentlighedslov, selvom resten af den radikale gruppe stemte for.

Men det var en fejl.

- Kære facebook-venner - jeg stemte altså sammen med min gruppe i forbindelse med offentlighedsloven. Så alle jeres lykønskninger er desværre ikke fortjent, skriver han på Facebook.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - Klik her og vær med nu

Fejlen forklarer han således:

- Sagt med et smil så er Folketingets elektroniske stemmeoptællingssystem altså mere emotionelt følsomt, end jeg havde regnet med. For dem, der kender mig, ved, hvilke overvejelser jeg har gjort mig i denne sag. De holdninger har jeg givet udtryk for i min gruppe. Men når gruppen har besluttet sig, så stemmer vi sammen, skriver han.

Offentlighedsloven blev vedtaget med 99 stemmer for og 42 i mod. Enhedslisten, Liberal Alliance og Dansk Folkeparti er de eneste partier, der er i mod loven.

Loven er blevet kritiserer for at gøre det sværere at afsløre magtmisbrug, da den begrænser aktindsigt i ministres gøren og laden.

Dagens Gossip