Urán afviser colombiansk oprør mod Wiggins

Det fastslår colombianeren selv, efter Bradley Wiggins igen mistede tid til Vincenzo Nibali i spidsen af klassementet.

- Vi må stadig vente og se. I dag var første dage efter hviledag, og det er en dag, hvor nogle ryttere har det bedre end andre. Det var den første test, sagde Rigoberto Urán ifølge Cycling News efter etapen.

Han og landsmanden Sergio Henao var Team Skys stærke mænd i dag, hvor Bradley Wiggins måtte slippe på den sidste stigning og tabte yderligere 46 sekunder til Nibali, som han nu har hele to minutter og fem sekunder op til.

Tidligere under årets Giro d'Italia har italienske medier spekuleret i en colombiansk konspiration allerede efter fjerde etape. Men det afviser Urán, hvis hold ofrede Wiggins i dag for at køre etapesejren hjem.

- Vi talte sammen på holdet og besluttede os for, at jeg ville angribe og se, hvad der skete. Som hold var vi meget gode i dag, og vi viste, at vi er det stærkeste hold i løbet, og vi håber, at det fortsætter sådan, sagde Rigoberto Urán.

Dagens etape var første reelle styrkeprøve i de italienske bjerge, og strabadserne bliver kun hårdere i de resterende 11 etaper.

Dagens Gossip