Uro i græsk parlament før ja til aftale og EU-milliarder

Grækenland og de 18 øvrige medlemslande i eurogruppen fik onsdag løst et udestående om tilbageholdte milliarder, som snart kan være på vej til Athen.

Men løsningen har ikke ligefrem skabt ro i det gældsplagede EU-land.

Gabriel Sakellaridis, en af premierminister Alexis Tsipras' støtter, har valgt at træde ud af parlamentet i protest over den aftale, som folkeforsamlingen ventes at vedtage torsdag.

Beslutningen flytter ikke noget i forhold til regeringens flertal i parlamentet, hvor der er hidsig debat om de krav, EU-landene har stillet til gengæld for et låneprogram indgået i sommer.

Det store låneprogram, som er det tredje til grækerne, udbetales i rater og har en samlet størrelse på 86 millioner euro over tre år.

- Jeg kan ikke bidrage til implementeringen af regeringens politik. Der er ingen vej tilbage fra denne beslutning om at trække sig og forlade den politiske scene, siger Gabriel Sakellaridis, som har været talsmand for Tsipras under gældskrisen, ifølge Reuters.

EU's økonomikommissær, franskmanden Pierre Moscovici, erklærede onsdag, at parterne var blevet enige om en løsning på de stridspunkter, som i oktober betød, at EU-Kommissionen bremsede en ellers planlagt overførsel på to milliarder euro til Athen.

Modstanden mod EU's krav om reformer fik det til at knage alvorligt i Syriza tidligere på året, og mange af de skarpeste kritikere forlod regeringspartiet, da Tsipras fik fornyet sit mandat med et hurtigt parlamentsvalg i september.

Mens der ud over Sakellaridis' afgang er nogenlunde ro i Syriza, ulmer vreden stadig i regeringskoalitionen, og et medlem af højrefløjspartiet Uafhængige Grækere truer med at trække sig.

/ritzau/

Dagens Gossip