Uro i Sydsudan: 200 drukner i færgeflugt på Nilen

Flere end 200 sydsudanere er druknet ved en færgeulykke på Den Hvide Nil i et forsøg på at flygte fra den blodige konflikt i landet, oplyser hæren ifølge AFP.

- Ifølge de rapporter, vi har fået, er det mellem 200 og 300 mennesker og deriblandt kvinder og børn. Båden var overfyldt, siger hærens talsmand Philip Aguer.

- De er alle druknet. De flygtede fra kampene, som var brudt ud igen i Malakal.

Kampe udspillede sig tirsdag morgen i flere områder af landet, blandt andet i Malakal, hovedstaden i den olieproducerende provins Øvre Nil, hvor oprørerne forsøger at genvinde kontrollen.

Malakal har været et af flere brændpunkter under konflikten. Regeringen og oprørerne har på skift haft kontrol over provinshovedstaden i Øvre Nil.

Ifølge FN er verdensorganisationens base i området i øjeblikket overrendt af flygtende sydsudanere. Antallet er steget fra 10.000 til 19.000 på grund af de seneste kampe.

Ifølge FN er 400.000 civile flygtet den seneste måned.

Konflikten i Sydsudan brød ud midt i december, og repræsentanter for de stridende parter har sendt delegationer til fredsforhandlinger i nabolandet Etiopien.

Kampene er fortsat, selv om fredsforhandlinger har været i gang i snart to uger, og det internationale samfund har lagt stort pres på parterne for at genskabe freden i verdens yngste land fra 2011.

Striden står mellem styrker, der er loyale over for præsident Salva Kiir og den afsatte vicepræsident Riek Machar. De repræsenterer de to store etniske grupper i Sydsudan: Dinkaerne og nuerne.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip