Uro i Thailand: Politisk leder såret i drive-by skyderi

En af de politiske ledere, som støtter Thailands regering, blev skudt og såret i det nordøstlige Thailand onsdag, da en nødretstilstand trådte i kraft i hovedstaden Bangkok, hvor demonstranter forsøger at tvinge premierminister Yingluck Shinawatra til at gå af.

Regeringen meddelte tirsdag, at der ville blive indført undtagelsestilstand i 60 dage.

Den betyder, at myndighederne har beføjelser til at indføre udgangsforbud og tilbageholde mistænkte uden at sigte dem, ligesom medier kan censureres, og politiske møder kan opløses uden videre.

Talsmænd for regeringen siger, at det skal hindre, at protesterne i Bangkok tager til, efter at de har varet to måneder og lammet dele af hovedstaden.

Nødretstilstanden trådte i kraft onsdag i hovedstaden og omliggende provinser. Den øvrige del af Thailand er ikke berørt.

Trafikken og arbejdslivet var normal i Bangkok tidligt onsdag, og politiet gjorde ingen forsøg på at opløse demonstrationerne i storbyen - deriblandt en stor aktion ved de regeringsbygninger, hvor Yingluck arbejder.

Men som en understregning af, at situationen kan udvikle sig voldeligt, blev rødskjortelederen Kwanchai Praipana, som har advaret om en landsomfattende "kamp", hvis militæret begår et kup, såret af skud.

Han blev ramt af skud i armen og benet, da der blev åbnet ild mod ham fra en forbikørende bil ved hans hjem i den nordøstlige by Udon Thani.

Politiet fandt 39 patronhylstre ved huset, og politikerens kone, Arporn Sarakham, siger, at det åbenlyst var hensigten at dræbe Kwanchai Praipana, som står i spidsen for tusindvis af regeringens tilhængere i Udon Thani-provinsen.

Ifølge politiet blev de mange skud affyret fra et bronzefarvet køretøj.

- Efterforskningen er først lige begyndt, men vi mener, at det er en politisk motiveret forbrydelse, siger en talsmand for politiet.

Skyderiet kan udløse yderligere spændinger i Thailand, hvor der gennem de seneste 81 år har været 18 militærkup eller forsøg på militærkup.

Tusindvis af mennesker har dagligt demonstreret ved regeringsbygninger i Bangkok mod landets premierminister, som anklages for omfattende korruption.

Demonstranterne mener, at hun kun er en marionetfigur for den tidligere regeringschef - hendes bror, Thaksin Shinawatra, der nu lever i eksil.

Demonstrationerne er overvejende fredelige, men ni mennesker er blevet dræbt og snesevis er blevet såret under urolighederne. I weekenden rystede to granatangreb Bangkok.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip