Uroen ulmer hos Jyske Medier: Medarbejdere afviser lønnedgang

Journalister og fotografer hos Jyske Medier afviser ledelsens forslag om lønnedgang. Koncernen står bag Vejle Amts Folkeblad, Fredericia Dagblad og Horsens Folkeblad, samt en række ugeaviser.

Striden handler om lønforhandlinger. I går var avisens tillidsfolk til møde med ledelsen og her var tilbuddet, at en gruppe journalister og fotografer brutto skal gå op mod 1.800 kroner ned i løn om måneden. Det svarer til omkring 900 kroner netto.

Det er medarbejdere, der har været ansat i fem år, der bliver ramt. Striden går på en gammel lokalaftale hos Vejle Amts Folkeblad og Fredericia Dagblad. Her har ansatte, der har nået ancinitetstrin 12 fået betalt hele pensionen af arbejdsgiveren. Og det er den aftale, Jyske Medier nu vil sløjfe. Det kan spare Jyske Medier for 500.000 kroner om året. Det fortæller tillidskvinde, Mie Sparre til Dagens.dk.

- Mearbejderne er meget oprørte og forlangte i morges et møde med ledelsen. Det ville de ikke inden avisernes deadline var overstået. Men klokken 9 gik medarbejderne til fagligt møde, der sluttede en halv times tid senere, siger Mie Sparre til Dagens.dk.

Nu skal tillidsmændene have et møde med ledelsen i Horsens.

- Vi må jo fortælle ledelsen, at deres ansatte er meget utilfredse med det udspil, forklarer Mie Sparre, der forventer et møde med den øverste ledelse i løbet af dagen.

- Og medarbejderne spørger jo om, hvad det næste bliver. Vil de fjerne ulempetillægget for journalisterne og fotograferne, spørger hun.

Administrerende direktør og ansvarshavende chefredaktør, Alex Pedersen, er meget fåmælt om konflikten:

- Jeg har ingen kommentarer, siger han til Dagens.dk.

Vejle Amts Folkeblad, Fredericia Dagblad og Horsens Folkeblad fusionerede for et års tid siden. Herunder er der en del ugeaviser samt radiostationerne Radio VLR og Horsens Classic.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip