Uroen vokser i Israel efter nye knivangreb mod arabere

Skrevet af admin

09/10/2015

Mest læste i dag

Sammenstød mellem palæstinensere og israelere forsætter i Israel, hvor en israeler fredag stak fire palæstinensere med kniv. Det skete i den sydlige del af landet.

De fire palæstinenseres tilstand er ikke oplyst.

Desuden er en teenager blevet såret af knivstik i Jerusalem ifølge AFP.

Den israelske premierminister, Benjamin Netanyahu, fordømmer på det kraftigste angrebet mod de fire. Gerningsmanden er blevet anholdt af politiet.

- Myndighederne vil forfølge alle, som benytter vold og overtræder loven, uanset hvilken side det sker på, lyder det i en udtalelse om det første angreb.

Netanyahu "fordømmer på det kraftigste angreb mod uskyldige arabere", lyder det videre.

En af de fire er beduin og indehaver af et israelsk statsborgerskab, mens de tre andre er beboere på Vestbredden og arbejder i Israel som bygningsarbejdere.

Angrebene på de fire fandt sted i løbet af en time.

Beni Briton, som er borgmester i Dimona, der er den sydlige by, hvor knivstikkene fandt sted, siger, at gerningsmanden er "kendt af politiet".

Politiet har forberedt sig på mulige sammenstød i byen, lyder det videre.

Angrebene sker i kølvandet på antiarabiske demonstrationer og sammenstød i Jerusalem torsdag nat, hvor deltagerne råbte racistiske tilråb som "død over arabere".

I løbet af torsdag fandt der flere voldelige sammenstød sted, herunder et knivoverfald, som efterlod otte sårede israelere.

En palæstinenser blev dræbt i det østlige Jerusalem i sammenstød med militæret, mens mindst seks blev såret på Vestbredden.

Den seneste tids uroligheder har udløst frygt for en ny palæstinensisk intifada.

/ritzau/dpa