Uroligheder i Istanbul efter drab på kurdisk advokat

Skuddrab på en fremtrædende kurdisk advokat i det sydøstlige Tyrkiet udløste lørdag gadekampe i Istanbul. Politistyrker brugte vandkanoner og tåregas mod omkring 2000 demonstranter, siger øjenvidner til Reuters.

Det var en uidentificeret, bevæbnet mand, som dræbte den tyrkiske advokat, der var blevet kritiseret af tyrkiske ledere for at sige, at det forbudte Kurdistans Arbejderparti (PKK) ikke er en terrororganisation.

Øjenvidner siger, at advokaten Tahir Elci blev skudt i hovedet efter at have fremsat en udtalelse til medierne i Diyarbakir, hovedbyen i det overvejende kurdiske sydøstlige Tyrkiet.

Hundredvis af mennesker er blevet dræbt, siden en våbenhvile mellem PKK og de tyrkiske sikkerhedsstyrker brød sammen i juli. En konflikt, der begyndte i 1984, og som har kostet over 40.000 mennesker livet, er nu blusset op igen.

- I samme øjeblik han havde fremsat sin erklæring til de forsamlede journalister og fotografer, blev der skudt mod folkemængden. Elci blev ramt i hovedet, mens 11 andre personer blev såret, siger Omer Tastan fra det pro-kurdiske HDP-parti om drabet.

I et videoklip af forløbet fra nyhedsbureauet Dogan ses mænd skyde mod advokaten fra deres skjulested bag minareten i en nærliggende moské.

- En mand løber mod Tahir Elci og skyder med én hånd, hvorefter han løber væk, skriver Dogan.

Det spændte forhold mellem den tyrkiske regering og kurderne er blevet forværret af den blodige krig i nabolandet Syrien.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip