Urolighederne breder sig i Stockholm

Stockholm har i de seneste tre nætter været præget af omfattende uroligheder, som oprindeligt begyndte i bydelen Husby, hvor politiet i sidste uge skød og dræbte en 69-årig mand.

Det har ført til brandstiftelse, hærværk og stenkast mod politiet, og natten til onsdag har politiet anholdt otte personer efter brande i bydelene og forstæderne Jakobsberg, Sollentuna, Norsborg, Vårberg, Skarpnäck, Skärholmen, Fittja og Bredäng, oplyser TV-stationen svt.se.

Ved tretiden natten til onsdag begyndte urolighederne at dø ud, og omkring klokken fem afsluttede politiet sin natlige indsats, oplyser pressetalsmand Kjell Lindgren fra politiet i Stockholm.

»Vi har haft mange brande rundt omkring i løbet af aftenen og natten, men vi synes, at det har været betydeligt roligere i Husby i forhold til de tidligere nætter. Der er en del biler i områderne, der har været sat i brand, men ikke i større omfang end tidligere nætter. Det sørgelige er, at Husby Gård (kunst- og håndværksforening, red.) er brændt ned,« siger Lars Byström fra Stockholms politi til SVT.

Politiet understreger, at det har tilstrækkeligt med ressourcer til at imødegå eventuelle uroligheder i de kommende dage.

I Jakobsberg blev adskillige ruder knust på den lokale politistation, da stenkastende unge angreb. Også politiet blev mødt med en regn af sten.

Urolighederne i Stockholm og forstæderne til byen begyndte søndag i kølvandet på drabet på den 69-årige mand, der havde indvandrerbaggrund. Han blev dræbt, da han truede betjente med en machete. Det har ført til beskyldninger om racisme og har skabt røre i indvandrermiljøet. Flere svenske kommentatorer har efterfølgende fremhævet, at uroen bunder i sociale problemer.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip