Urolighederne breder sig i Stockholm

Stockholm har i de seneste tre nætter været præget af omfattende uroligheder, som oprindeligt begyndte i bydelen Husby, hvor politiet i sidste uge skød og dræbte en 69-årig mand.

Det har ført til brandstiftelse, hærværk og stenkast mod politiet, og natten til onsdag har politiet anholdt otte personer efter brande i bydelene og forstæderne Jakobsberg, Sollentuna, Norsborg, Vårberg, Skarpnäck, Skärholmen, Fittja og Bredäng, oplyser TV-stationen svt.se.

Ved tretiden natten til onsdag begyndte urolighederne at dø ud, og omkring klokken fem afsluttede politiet sin natlige indsats, oplyser pressetalsmand Kjell Lindgren fra politiet i Stockholm.

»Vi har haft mange brande rundt omkring i løbet af aftenen og natten, men vi synes, at det har været betydeligt roligere i Husby i forhold til de tidligere nætter. Der er en del biler i områderne, der har været sat i brand, men ikke i større omfang end tidligere nætter. Det sørgelige er, at Husby Gård (kunst- og håndværksforening, red.) er brændt ned,« siger Lars Byström fra Stockholms politi til SVT.

Politiet understreger, at det har tilstrækkeligt med ressourcer til at imødegå eventuelle uroligheder i de kommende dage.

I Jakobsberg blev adskillige ruder knust på den lokale politistation, da stenkastende unge angreb. Også politiet blev mødt med en regn af sten.

Urolighederne i Stockholm og forstæderne til byen begyndte søndag i kølvandet på drabet på den 69-årige mand, der havde indvandrerbaggrund. Han blev dræbt, da han truede betjente med en machete. Det har ført til beskyldninger om racisme og har skabt røre i indvandrermiljøet. Flere svenske kommentatorer har efterfølgende fremhævet, at uroen bunder i sociale problemer.

Dagens Gossip