Uruguay tættere på legaliseret hash

Bliver lovforslaget også godkendt af senatet, vil Uruguay blive det første land i verden, der legaliserer statskontrolleret salg af hash til voksne.

Lovforslaget har fået opbakning af regeringen og præsident Jose Mujica, som siger, at legaliseringen af hash vil fjerne narkohandleres indtægtskilde og forhindre hashrygere i at udvikle misbrug af hårdere stoffer.

Ifølge lovforslaget vil det offentlige tage kontrol over »import, eksport, beplantning, dyrkning, høst, produktion, erhvervelse, opbevaring, handel og distribution,« af hash. For at få lov til at købe hash skal man være registreret i en database som over 18 år, og lovforslaget lægger op til, at registrerede borgere enten skal kunne dyrke op til seks hashplanter derhjemme, eller kunne købe 40 gram om måneden på apoteker med en særlig licens.

Forslaget kommer efter, at en række mellemamerikanske ledere og tidligere præsidenter har diskuteret, hvorvidt det er nødvendigt at afkriminalisere nogle stoffer i et forsøg på at bekæmpe ulovlige karteller.

BNB

Dagens Gossip