Uruguays VM-helt fra Maracana er død

Uruguays helt fra VM i fodbold i 1950 er død. Alcides Ghiggia scorede sejrsmålet i den afsluttende kamp mod Brasilien og sikrede dermed Uruguay titlen og sig selv evig berømmelse.

- Det var det største øjeblik i mit liv, har Ghiggia ifølge The Guardian sagt.

Værterne og storfavoritterne tabte 1-2 til det lille naboland, og det anses fortsat som det mest smertelige nederlag i Brasiliens fodboldhistorie. Ikke engang 1-7-nederlaget på hjemmebane i sidste sommers VM-semifinale mod Tyskland har kunnet slette mindet om kampen.

Målet ti minutter før tid foran øjnene af anslået 200.000 chokerede fans på Maracana stadion i Rio de Janeiro sikrede Alcides Ghiggia legendestatus i hjemlandet.

Selv uafgjort var nok for Brasilien, og nederlaget omtales i det fodboldglade land som "Maracanazo".

- Kun tre personer har fået Maracana til at tie stille, har Ghiggia sagt om sin scoring:

- Paven, Frank Sinatra og mig.

Ghiggia døde torsdag. Meget passende på 65-års-dagen for finalen i Rio. Han blev 88 år, og med hans bortgang er der ikke flere i live fra guldholdet i 1950, oplyser fodboldforbundet i Uruguay ifølge flere nyhedsbureauer.

Sønnen Arcadio var ved farens side, da han døde på et hospital.

- Vi snakkede om fodbold, og pludselig stoppede han, fortæller han.

Ghiggia spillede først for Sudamerica, før han skiftede til Penarol - et af Uruguays største hold. Efter ophold i Roma og Milan i Italien sluttede han karrieren i Uruguay.

Selv om han blev anset for landets største fodboldidol, blev det kun til 12 landskampe og fire mål - alle ved VM i 1950.

/ritzau/

Dagens Gossip