USA: 13 anholdt efter voldelige protester

Rasende demonstranter fortsætter med at skabe uro i USA's næststørste by, Los Angeles. Natten til tirsdag løb demonstranter således gennem flere af byens gader, mens de undervejs smadrede vinduer og bremsede trafikken.

Det skriver avisen Los Angeles Times.

Mindst 13 mennesker blev anholdt under demonstrationerne.

Demonstranterne raser over frifindelsen af den private vagtmand George Zimmerman, der i lørdags blev frikendt for drabet på en afroamerikansk teenager i byen Sanford i Florida. Zimmerman har forklaret, at han skød Trayvon Martin i selvforsvar.

Myndighederne i Los Angeles frygter en gentagelse af urolighederne i 1992, hvor fire hvide betjente blev frikendt for at have gennemtævet en afroamerikansk mand. Dengang udviklede uroen sig til en krigslignende tilstand i byen.

I byen Oakland nord for Los Angeles har der ligeledes været uroligheder. Demonstranter satte ild til skraldespande i den centrale del af byen.

Ifølge avisen Oakland Tribune deltog hundredvis af demonstranter i protesterne. Mindst en person blev såret, da han blev ramt i hovedet af en hammer.

Demonstranterne råbte "Trayvon", mens de marcherede gennem byen. Ifølge politiet blev ni personer arresteret under urolighederne.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip