USA advarer om tandpasta-bomber på fly til Rusland

Skrevet af admin

06/02/2014

Dagens topnyheder

USA advarer om såkaldte tandpastabomber om bord på fly til Rusland i forbindelse med vinter-OL i Sotji.

Myndighederne har informationer om, at der skulle være "specifikke" planer om, at terrorister vil forsøge at smugle sprængladninger om bord på fly til Rusland ved at skjule dem i tandpastatuber eller i kosmetiske produkter.

Det oplyser en embedsmand i Washington til nyhedsbureauet AFP.

Flere lufthavne i USA og de selskaber, som har ruter til Rusland, er blevet rådet til at være ekstra opmærksomme over for alle former for tuber.

De kan indeholde stoffer, som kan bruges til at lave en bombe på et fly, meddeler Department of Homeland Security, der har det overordnede ansvar for sikkerheden i USA.

Advarslen er sendt ud for at være på den sikre side. Den slags informationer bliver ofte delt med samarbejdspartnere og allierede, oplyser ministeriet.

- Vi er ikke bekendt med nogle konkrete trusler mod USA på nuværende tidspunkt, hedder det.

I sidste uge forbød de russiske transportmyndigheder flypassagerer at medbringe væsker i håndbagagen. Forbuddet gælder på samtlige ruter i landet, skriver CNN.

Den amerikanske regering har ikke advaret folk mod at flyve til Rusland i forbindelse med den store sportsbegivenhed.

Vinter-OL i Sotji begynder fredag og slutter den 23. februar.

Selvmordsbombere dræbte i december 34 mennesker i den russiske by Volgograd, der ligger 700 kilometer nordøst for Sotji. Angrebene skabte frygt for, at vinter-OL vil blive udsat for terrorangreb.

/ritzau/