USA afhører al-Qaeda-mistænkt på krigsskib

Ifølge New York Times befinder el-Liby, alias Nazih Abd al Hamid al-Ruqhay, sig mandag på et krigsskib i Middelhavet, hvor amerikansk efterretningstjeneste er i gang med at afhøre manden, der blandt andet er mistænkt for at have spillet en rolle i planlægningen af bombeangrebene på USAs ambassader i Nairobi, Kenya, og Dar es Salaam, Tanzania, i august 1998, hvor 224 personer blev dræbt.

Amerikanerne betragter Abu Anas el-Liby som en sand guldmine af oplysninger, da han menes at have været en del af al-Qaeda siden begyndelsen af 1990erne, hvor den nu 49-årige terrormistænkte boede i Sudan og siden flyttede til Storbritannien, der gav ham politisk asyl.

USA fragtede el-Liby ud af Libyen søndag morgen uden at have clearet det med den libyske regering, som reagerede prompte ved at kontakte de amerikanske myndigheder og kræve at få en forklaring på bortførelsen af en af sine statsborgere.

Abu Anas el-Liby bliver tilbageholdt uden advokatbistand på U.S.S. San Antonio, og det er ifølge New York Times planen, at han skal sendes til New York for at blive retsforfulgt for sin rolle i ambassadebombningerne, som han tidligere er blevet tiltalt for ved en amerikansk domstol.

Dagens Gossip