USA afviser klage over vinderen af Thule-udbud

MT Højgaard, Per Aarsleff og Copenhagen Arctic fik ikke noget ud af at anke resultatet af udbuddet af drifts- og vedligeholdelsesopgaverne på Thue-basen i Grønland.

Det amerikanske regeringskontor Government Accountability Office har stadfæstet, at Exelis Services overtager opgaven fra 30. september og syv år frem.

De danske firmaer protesterede over, at Exelis Services fik opgaven, fordi man ikke mener, at selskabet lever op til kravet om at være dansk eller grønlandsk.

Exelis Services er indregistreret i Danmark, men er angiveligt et datterselskab til den amerikanske forsvarsvirksomhed Vectrus.

I en pressemeddelelse forsikrer Exelis Services dog om, at man overholder danske love og regler, og at man har til hensigt at genansætte de nuværende ansatte og i øvrigt betale skat i Danmark og Grønland.

- Som en værdibaseret virksomhed ønsker vi, at befolkningen i Danmark og på Grønland skal vide, at Exelis Services A/S vil handle etisk korrekt i overensstemmelse med gældende lovgivning, aftaler og krav, og at vi vil være en ansvarlig arbejdsgiver i lokalsamfundet, hedder det.

Selskabet Greenland Contractors, som MT Højgaard ejer sammen med det grønlandske selvstyre, varetager lige nu opgaven med at servicere Thule-basen.

Tabet af kontrakten vil koste MT Højgaard et trecifret millionbeløb om året.

/ritzau/

Dagens Gossip