USA afviser at kommentere Venezuelas asyltilbud til Snowden

Venezuelas præsident, Nicolas Maduro, oplyste fredag, at han har besluttet at tilbyde Edward Snowden asyl.

Spørgsmål om Venezuelas asyltilbud skal rettes til det amerikanske justitsministerium, lyder udmeldingen fra Det Hvide Hus ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Edward Snowdens forsøg på at undgå udlevering til retsforfølgelse i USA har i ugens løb ført til bitter konflikt mellem USA og en række sydamerikanske lande, efter at Bolivias præsidents fly på vej fra Moskva til Bolivia tirsdag blev omdirigeret og tvunget til at lande i Østrig. Det skete ifølge Bolivias præsident, Evo Morales, efter ordre fra USA på grund af »en ubegrundet mistanke om«, at Edward Snowden var om bord på flyet. Episoden fik Evo Morales til at indkalde de øvrige medlemmer af De Sydamerikanske Nationers Forbund (UNASUR), der i alt består af tolv sydamerikanske lande, til hastemøde i Bolivia torsdag.

Her fordømte præsidenterne fra Bolivia, Venezuela, Ecuador, Uruguay, Surinam og Argentina handlingen, som de kaldte »en ydmygelse« ikke bare af Bolivia, men af hele Sydamerika.

Edward Snowden har søgt om asyl i 27 lande fra lufthavnen i Moskva, hvor han har været strandet siden den 23. juni. Han har løbende lækket dokumenter til en række medier, der afslører amerikanske myndigheders massive overvågning af andre lande, EU-institutioner, ambassader og privatpersoner.

USA har udstedt en arrestordre på Edward Snowden, tilbagekaldt hans pas og lagt diplomatisk pres på adskillige lande for at få den tidligere medarbejder ved de amerikanske efterretningstjenester National Security Agency (NSA) og CIA udleveret.

BNB

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip