USA-aktier i hopla efter stribe af gode nyheder

Skrevet af admin

12/07/2016

Dagens topnyheder

Det brede amerikanske aktieindeks S&P 500 lukkede mandag i 2137,16, hvilket er det højeste niveau nogensinde for indekset.

Det er især optimisme omkring USA's økonomi, der ifølge Reuters fik aktieindekset til at sætte ny rekord med en stigning på 0,3 procent.

Fredag overraskede den månedlige jobrapport i USA positivt, og det var mandag med til at farve aktierne i både Asien, Europa og USA grønne.

Samtidig blev usikkerheden om, hvem der skal være Storbritanniens næste premierminister også fjernet mandag, efter at Theresa May blev udpeget som næste formand for Det Konservative Parti.

I Europa steg aktierne i det paneuropæiske Stoxx 600-indeks med 1,6 procent til det højeste niveau siden Storbritanniens EU-afstemning 23. juni.

Det amerikanske teknologiindeks Nasdaq steg ligeledes til det højeste niveau siden december.

- Markederne har haft en feel-good-stigning på grund af, at jobrapporten fra fredag var bedre end forventet, og det blev fulgt op af nogle gode valgnyheder i Storbritannien og Japan, siger Alan Gayle, investeringsstrateg hos RidgeWorth Investments, til Reuters.

I Japan sikrede den reformivrige siddende premierminister, Shinzo Abe, sig et solidt flertal ved parlamentsvalget. Det kunne markederne også godt lide.

I Danmark steg C20 Cap-indekset 1,5 procent til 1018,06 kr.

/ritzau/