USA bekræfter drab på dansk IS-terrorist i Syrien

Det amerikanske forsvarsministerium bekræfter nu, at de har slået personen R.T ihjel, der har boet en stor del af sit liv i Danmark, skriver Information.

Han var ifølge amerikanerne et 'betroet' medlem af Islamisk Stat og understøttede terrorbevægelsens 'eksterne operationer'.

Desuden stod han for håndtering af udstyr og penge. Drabet foregik via et målrettet luftangreb, der fandt sted 7. december nær byen Raqqa i Syrien, som er Islamisk Stats de facto hovedstad.

Angrebet blev udført af den USA-ledede koalition mod Islamisk Stat, men amerikanerne oplyser ikke, hvilket land fra koalitionen der udførte angrebet, skriver Information.

Tidligere har aktivistgruppen Raqqa is Being Slaughtered Silently hævdet, at R.T. var blevet dræbt, men dog uden at fremlægge bevis for påstanden. Anonyme kilder har også hævdet dette over for Politiken. Men nu bekræfter USA altså, at han er blevet dræbt.

Oplysningerne kom frem på et pressemøde tirsdag, hvor det blev også blev annonceret, at ni andre medlemmer af Islamisk Stat er blevet dræbt.

De i alt ti drab er primært udført ved hjælp af angreb fra droner, men om R.T. blev dræbt ved hjælp af en drone, oplyser det amerikanske forsvarsministerium ikke.

 

Dagens Gossip