USA bidrager med fly til Den Centralafrikanske Republik

USA vil bistå Frankrig og Den Afrikanske Union ved at fragte styrker til Den Centralafrikanske Republik.

Den amerikanske forsvarsminister, Chuck Hagel, siger, at han har givet grønt lys til at bistå i aktionen i det voldshærgede land. Det sker efter, at hans franske kollega, Jean-Yves Le Drian, har bedt amerikanerne om hjælp.

Efter at have fået FN's accept sender Frankrig 1200 soldater til Den Centralafrikanske Republik for at beskytte civilbefolkningen mod overgreb.

Volden i landet er eksploderet som følge af religiøse modsætninger mellem muslimer og kristne, efter at muslimske oprørere tog magten ved et kup tidligere i år.

Den Internationale Straffedomstol ICC advarede mandag om, at alle grupper som begår overgreb i landet, vil blive efterforsket og stillet til ansvar.

EU's humanitære chef, Kristalina Georgieva, har sagt, at landet står over for en dobbelttrussel for et statsligt sammenbrud og faren for et folkedrab.

EU planlægger at oprette en luftbro mellem Cameroun og Den Centralafrikanske Republik, hvor der dagligt kan sendes et fly med humanitær hjælp.

- De seneste dage har vi hørt forfærdelige historier om massakrer i landet. Behovet for hjælp vil være stort i en periode, siger Kristalina Georgieva.

EU skal også sende flere humanitære eksperter til Bangui.

Den franske udenrigsminister Laurent Fabius sagde søndag, at næsten 400 mennesker blev dræbt under de seneste tre dages vold i det afrikanske land.

/ritzau/NTB

Dagens Gossip