USA bomber Islamisk Stat ved den nordirakiske by Amerli

Skrevet af admin

31/08/2014

Dagens topnyheder

USA udførte lørdag luftangreb mod Islamisk Stat (IS) nær byen Amerli, der er under de militantes kontrol. Samtidig smed amerikanerne nødhjælp ned til de civile i området, oplyser Pentagon.

Den amerikanske præsident, Barack Obama, gav tilladelse til missionerne for at forhindre, at militante fra IS gik til angreb på civile i byen.

Nødhjælpen blev kastet ned fra amerikanske fly i samarbejde med fly fra Storbritannien, Frankrig og Australien, meddeler Pentagon-talsmand Mark Wright i en erklæring.

Amerli, der ligger i Salaheddin-provinsen nord for Bagdad, har været under Islamisk Stats kontrol i mere end to måneder. Byens indbyggere mangler både mad og vand, og de risikerer tragiske skæbner, da byen i stor udstrækning består af shiamuslimer, hvilket ikke er acceptabelt for den sunnimuslimske oprørsgruppe.

Irakiske og kurdiske styrker nærmede sig Amerli lørdag i et forsøg på at drive IS-krigere væk fra byen. I den forbindelse drev soldaterne IS-styrker væk fra 10 nærliggende landsbyer.

Bevæbnede borgere i Amerli har yderligere formået at slå angreb fra IS ned. Mindst 15.000 mennesker er i byen.

USA har i flere uger bombet IS i det nordlige Irak for at bremse ekstremisternes fremmarch. IS opererer også i Syrien og har erklæret områder, som gruppen har erobret i Syrien og Irak, som del af et verdensomspændende kalifat.

/ritzau/Reuters