USA efter angreb: Amerikanere bør rejse varsomt i Europa

USA's udenrigsministerium opfordrer alle landets statsborgere til at være forsigtige, hvis de rejser eller har planer om at rejse i Europa.

Det skriver ministeriet på sin hjemmeside.

Meldingen kommer som konsekvens af angrebene i Bruxelles tirsdag, hvor flere end 30 mennesker blev dræbt og 250 såret i flere eksplosioner i den belgiske hovedstads lufthavn og metrosystem.

- Udenrigsministeriet advarer alle amerikanske statsborgere om de potentielle farer, der er ved at rejse til og rundt i Europa som følge af en række terrorangreb, herunder angrebene 22. marts i Bruxelles, hvor Isil har taget ansvaret, skriver ministeriet og bruger et andet navn for Islamisk Stat (IS).

- Terrorgrupper planlægger fortsat nært forestående angreb i hele Europa, angrebene er målrettet sportsbegivenheder, turistattraktioner, restauranter og transportsystemer, lyder det videre i advarslen.

Det seneste bekræftede dødstal lyder ifølge det belgiske nyhedsbureau, Belga, på 34. Tallet kan dog stige yderligere.

Det var tilsyneladende koordinerede angreb, der ramte Bruxelles tirsdag morgen. To bomber blev detoneret i afgangshallen i byens internationale Zaventem-lufthavn.

Kort efter eksploderede en bombe i et metrotog, da det ankom til metrostationen Maelbeek nogle hundrede meter fra EU-institutionerne.

Natten til onsdag leder politiet efter mistænkte bag angrebet, som Islamisk Stat altså hævder at stå bag.

Efter attentaterne har myndighederne skærpet sikkerheden i landet. Regeringen hævede terrorberedskabet til fire, det maksimale niveau.

I løbet af dagen har der været flere ransagninger af boliger i Bruxelles-området.

I fredags anholdt politiet Salah Abdeslam, der var eftersøgt for sin rolle i angrebene 13. november i Paris. 130 mennesker blev dræbt ved skudangreb og selvmordsbomber.

Salah Abdeslam blev anholdt i Bruxelles-bydelen Molenbeek.

Myndighederne har efter anholdelsen af ham advaret om risiko for attentater i Belgien.

/ritzau/

Dagens Gossip