USA evakuerer Libanon-ambassade efter trusler

»Den 6. september 2013 besluttede Udenrigsministeriet at trække alt ikke absolut nødvendigt personale hjem fra Libanon på grund af trusler mod den amerikanske mission og dens stab,« lyder det ifølge nyhedsbureauet AFP i en erklæring på ambassadens hjemmeside.

Ifølge AFP foreligger der ikke på nuværende tidspunkt oplysninger om, hvad truslerne nøjagtigt går ud på - ligesom der heller ikke er informationer om, hvor mange personer der berøres af den amerikanske beslutning.

Evakueringen kommer, skriver AFP, kun en uge efter, at den nye amerikanske ambassadør, David Hale, ankom til Libanon.

Truslerne får generelt USA til stramme sikkerheden i forhold til sine diplomatiske aktiviteter i både Libanon og Tyrkiet. USA advarer amerikanske statsborgere mod at opholde sig i Libanon og den sydøstlige del af Tyrkiet, og amerikanere, der opholder sig i den øvrige del af Tyrkiet, opfordres til at være ekstra opmærksomme.

Om truslerne har noget med Syrien-konflikten at gøre, er for tidligt at sige. Den amerikanske kongres står foran en historisk debat, der skal afgøre, om der er opbakning til et angreb mod Syrien som straf for giftgasangrebet i Damaskus, som den amerikanske regering og præsident Obama er sikre på, at præsident Bashar al-Assads styrker står bag.

Dagens Gossip