USA: Fem delstater er i undtagelsestilstand inden snestorm

Skrevet af admin

22/01/2016

Mest læste i dag

Tusindvis af fly er aflyst, offentlig transport gør klar til at lukke ned, og folk er begyndt at tømme butikshylder for basale fødevarer.

Det er status torsdag aften lokal tid i flere byer på den amerikanske østkyst, der forbereder sig på sne i store mængder.

De seneste vejrprognoser tyder på, at der kan komme op til 76 centimeter sne. Det er byer som Washington, New York og Baltimore, der er i farezonen for at blive godt og grundigt dækket af sne.

Mindst fem delstater - North Carolina, Virginia, Maryland, Tennessee og Pennsylvania - har erklæret undtagelsestilstand, og der er udsendt snestormsvarsel for Washington og Baltimore, hvor der ventes "ekstreme forhold" fredag eftermiddag lokal tid.

Storbyen New York er også i risikozonen for at blive ramt af en decideret snestorm, men der er ikke udsendt et varsel.

Indtil videre er over 3000 flyafgange blevet aflyst fredag og lørdag ifølge hjemmesiden flightaware.com, skriver CNN.

I hovedstaden har Washington Metropolitan Area Transit Authority, hvor blandt andet USA's næsttravleste metro hører under, besluttet at indstille al aktivitet fra sent fredag til søndag.

Snestormen kommer på et tidspunkt, hvor trafikken i Washington allerede er delvist lammet af sne.

Det i en grad så selv præsident Barack Obamas bilkonvoj onsdag aften måtte snirkle sig gennem de tilisede gader, så det ifølge nyhedsbureauet AFP tog præsidenten og hans følge mere end en time at køre fra Andrews Air Force Base til Det Hvide Hus efter en arbejdsrelateret rejse til Detroit.

Ifølge nyhedsbureauet Reuters er folk gået i gang med at hamstre brød, mælk og andre basale fødevarer for at forberede sig til en vinterlig weekend inden døre.

CNN skriver, at omkring 75 millioner mennesker bor et sted på den rute, som vinterstormen ventes at tage.

/ritzau/Reuters