USA formodes at stå bag angreb mod terrorleder i Somalia

Al-Shabaab, der har tætte forbindelser til terrornetværket al-Qaeda, sagde ellers lørdag, at det var soldater fra Storbritannien og Tyrkiet, der angreb en af terrorgruppens baser i kystbyen Barawe syd for Somalias hovedstad Mogadishu. Det afviste begge lande efterfølgende.

Nu oplyser en amerikansk embedsmand til The New York Times, at det var USA, der stod bag angrebet, og at det var rettet mod en fremtrædende al-Shabaab-leder, der formentlig blev dræbt i angrebet.

De amerikanske flådestyrker blev ifølge avisens oplysninger sat ind som modsvar på det dødelige angreb mod et indkøbscenter i Kenyas hovedstad i sidste måned, som den somaliske terrorgruppe har taget ansvaret for.

»Barawe-angrebet blev planlagt for halvanden uge siden,« sagde en fremtrædende amerikansk embedsmand på betingelse af anonymitet til avisen lørdag.

»Det blev udløst af angrebet mod Westgate,« sagde embedsmanden.

Specialstyrker rykkede ind mod terrorlederens hus fra havet og indledte en ildkamp før daggry, i den største amerikanske aktion i Somalia siden amerikanske tropper dræbte terrorlederen Saleh Ali Saleh Nabhan i nærheden af samme by for fire år siden.

Lokale vidner oplyste lørdag at have set og hørt støj fra en helikopter, som specialstyrker blev set fire sig ned fra i reb, hvorefter de under kraftige skudvekslinger forsøgte at storme al-Shabaab-lederens hus.

Han formodes at have mistet livet i skududvekslingerne, men specialstyrkerne måtte trække sig, før det kunne blive bekræftet, oplyser en fremtrædende amerikansk embedsmand til avisen.

Barawe, der er en lille havneby syd for Mogadishu, er kendt som samlingssted for al-Shabaab-krigere.

En fremtrædende somalisk embedsmand fra Somalias regering bekræfter, ligeledes på betingelse af anonymitet, at USA stod bag lørdagens aktion:

»Angrebet blev udført af amerikanske styrker, og den somaliske regering var på forhånd informeret om angrebet«.

Ifølge en talsmand for al-Shabaab, Abdulaziz Abu Musab, lykkedes operationen ikke, selvom et medlem af al-Shabaab ifølge talsmanden blev dræbt.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip