USA forsvarer dronedrab efter kritisk Amnesty-rapport

Skrevet af admin

22/10/2013

Dagens topnyheder

Det Hvide Hus forsvarer USA's brug af droner i bekæmpelsen af terrorisme, og amerikanerne afviser nye anklager fra menneskerettighedsgrupper om, at international lov er blevet brudt.

Den udmelding kommer, efter at Amnesty International tirsdag har offentliggjort en rapport, der hævder, at den amerikanske regering er skyldig i drab på mange civile og uskyldige i Pakistan.

En talsmand Jay Carney fra Det Hvide Hus siger, at den amerikanske regering har studeret rapporter fra både Amnesty International og Human Rights Watch om drab på civile under droneprogrammet.

Carney siger, at der er "stor uoverensstemmelse" mellem USA's vurdering af de dræbte civile og det billede, som tegnes i menneskerettighedsgruppernes rapporter.

- Amerikanske kontraterroristiske operationer er præcise. De er lovlige, og de er effektive, siger Jay Carney.

Præsident Barack Obama har tidligere forpligtet sig på, at oplyse offentligheden om anvendelsen af de førerløse krigsfly.

Amnesty International har gennemgået alle 45 kendte angreb, der er udført af førerløse fly i den nordvestlige pakistanske provins Nord Waziristan i perioden januar 2012 til august 2013.

I rapporten beskriver Amnesty, hvorledes en 68-årige bedstemor blev dræbt for øjnene af sine børnebørn af en drone, da hun gik og indsamlede grøntsager på familiens mark.

/ritzau/