USA fortsætter jagten på fodboldfolk i Fifa-sag

Jagten på fodboldfolk med afsæt i Det Internationale Fodboldforbund, Fifa, fortsætter, meddeler Reuters.

Det amerikanske justitsministerium forventes inden længe at offentliggøre navnene på yderligere 16 fodboldpersoner, som vil blive sagsøgt i forbindelse med hele korruptionssagen i Fifa.

Ifølge Reuters gælder det i første omgang den tidligere præsident for Panamas Fodboldforbund Ariel Alvarado.

Han stod i spidsen for forbundet i Panama fra 2000 til 2011 og sad også i eksekutivkomitéen i Det Nord- og Centralamerikanske Fodboldforbund, Concacaf.

Ifølge Reuters rapporterer argentinske medier også, at de amerikanske myndigheder har anmodet om anholdelse af argentineren Jose Luis Meiszner, der er generalsekretær i Det Sydamerikanske Fodboldforbund, Conmebol.

Tidligere torsdag blev præsidenterne for fodboldforbundene i henholdsvis Sydamerika samt Nord- og Centralamerika anholdt.

Der var tale om Alfredo Hawit Banegas fra Honduras og Juan Angel Napout fra Paraguay, der begge er vicepræsidenter i Fifa.

Juan Angel Napout er præsident for Conmebol, mens Alfredo Hawit Banegas er præsident for Concacaf.

De to Fifa-ledere mistænkes for at have modtaget penge for at have solgt marketingrettigheder i forbindelse med kampe i Latinamerika og ved VM-kvalifikationskampe, lød det fra Schweiz' justitsministerium.

Begge modsatte sig at blive udleveret til USA.

Senere torsdag lød det fra Rafael Callejas, som er tidligere leder af fodboldforbundet i Honduras, at Alfredo Hawit intet ulovligt har foretaget sig. Det meddelte Callejas efter at have talt med Hawit.

- Han forsikrede, at han ikke er involveret i noget. Jeg har stor tiltro til, at der vil ske en frikendelse, lød det fra Callejas ifølge AFP.

Ifølge AFP er der dog indkaldt til et hastemøde i Concacaf, hvor en midlertidig afløser for Hawit skal udpeges.

Der vælges ny præsident i Fifa 26. februar 2016.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip