USA fortsætter jagten på fodboldfolk i Fifa-sag

Jagten på fodboldfolk med afsæt i Det Internationale Fodboldforbund, Fifa, fortsætter, meddeler Reuters.

Det amerikanske justitsministerium forventes inden længe at offentliggøre navnene på yderligere 16 fodboldpersoner, som vil blive sagsøgt i forbindelse med hele korruptionssagen i Fifa.

Ifølge Reuters gælder det i første omgang den tidligere præsident for Panamas Fodboldforbund Ariel Alvarado.

Han stod i spidsen for forbundet i Panama fra 2000 til 2011 og sad også i eksekutivkomitéen i Det Nord- og Centralamerikanske Fodboldforbund, Concacaf.

Ifølge Reuters rapporterer argentinske medier også, at de amerikanske myndigheder har anmodet om anholdelse af argentineren Jose Luis Meiszner, der er generalsekretær i Det Sydamerikanske Fodboldforbund, Conmebol.

Tidligere torsdag blev præsidenterne for fodboldforbundene i henholdsvis Sydamerika samt Nord- og Centralamerika anholdt.

Der var tale om Alfredo Hawit Banegas fra Honduras og Juan Angel Napout fra Paraguay, der begge er vicepræsidenter i Fifa.

Juan Angel Napout er præsident for Conmebol, mens Alfredo Hawit Banegas er præsident for Concacaf.

De to Fifa-ledere mistænkes for at have modtaget penge for at have solgt marketingrettigheder i forbindelse med kampe i Latinamerika og ved VM-kvalifikationskampe, lød det fra Schweiz' justitsministerium.

Begge modsatte sig at blive udleveret til USA.

Senere torsdag lød det fra Rafael Callejas, som er tidligere leder af fodboldforbundet i Honduras, at Alfredo Hawit intet ulovligt har foretaget sig. Det meddelte Callejas efter at have talt med Hawit.

- Han forsikrede, at han ikke er involveret i noget. Jeg har stor tiltro til, at der vil ske en frikendelse, lød det fra Callejas ifølge AFP.

Ifølge AFP er der dog indkaldt til et hastemøde i Concacaf, hvor en midlertidig afløser for Hawit skal udpeges.

Der vælges ny præsident i Fifa 26. februar 2016.

/ritzau/

Dagens Gossip