USA fraråder alle rejser til Libanon på grund af uro

USA's udenrigsministerium opfordrer fredag amerikanske borgere til at holde sig fra at rejse til Libanon "på grund af vedvarende sikkerhedsbekymringer".

Samtidig råder ministeriet amerikanske statsborgere, der bor og arbejder i Libanon, til, at de må "forstå og acceptere risikoen ved at blive i landet, og at de nøje må overveje de risici".

- Pludselige udbrud af vold kan opstå når som helst i Libanon, og bevæbnede sammenstød har fundet sted i de større byer, skriver udenrigsministeriet i en meddelelse.

Her tilføjes det også, at den libanesiske regering ikke kan garantere amerikanske borgeres sikkerhed i landet.

Ifølge USA er det blandt andet grænsekonflikter med Syrien og Israel, vold mod vesterlændinge, selvmordsbombere og bortførelser, der har ført til den skærpede rejsevejledning.

Det seneste store eksempel på blodige bomber i Libanon var 12. november. Her blev i alt 44 mennesker dræbt i angreb på en travl handelsgade i forstaden Burj al-Barajneh. Den ekstremistiske gruppe Islamisk Stat (IS) har taget skylden for angrebet.

Det er det største IS-angreb nogensinde i Libanon og blandt de blodigste af slagsen i det skrøbelige land i årtier ifølge nyhedsbureauet AFP.

Udenrigsministeriet i Danmark har ingen generel opfordring om ikke at rejse til Libanon, men fraråder alle rejser til de sydlige forstæder til hovedstaden Beirut samt til Tripoli og det nordlige Libanon.

Også grænseområderne til Syrien skal man holde sig væk fra ifølge den danske rejsevejledning.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip