USA genåbner alle ambassader undtagen to

Hun oplyser desuden ifølge nyhedsbureauet Reuters, at også det amerikanske konsulat i den pakistanske by Lahore, som først blev lukket torsdag, fortsat vil være lukket på grund af »en separat, men ligeledes troværdig, trussel« mod konsulatet.

Sidste lørdag udsendte den internationale politiorganisation Interpol en global terroradvarsel. Mere end 20 amerikanske ambassader og konsulater i en række lande i Afrika og Mellemøsten, herunder Egypten, Irak og De Forenede Arabiske Emirater, blev lukket af frygt for terroraktioner, som al-Qaeda ifølge amerikanske efterretninger planlagde. Enkelte af konsulaterne og ambassaderne blev siden genåbnet, mens andre lukkede.

18 af de 19 ambassader, der har været lukket i en hel uge, vil nu blive genåbnet søndag, siger Jen Psaki fra udenrigsministeriet.

Yemen er et af de fattigste lande i Mellemøsten, og landet huser en meget aktiv gren af terrorbevægelsen al-Qaeda. Landet oplever i øjeblikket tiltagende vold.

USAs præsident Barack Obama sagde tidligere fredag under et pressemøde i Det Hvide Hus, at al-Qaeda på regional basis fortsat udgør en trussel, men at al-Qaeda som »stramt organiseret og relativt centraliseret« terrorgruppe er svækkket.

Han understregede, at undergruppen al-Qaeda på den Arabiske Halvø (AQAP), en ekstremistisk gruppe, der har stor magt i Yemen, fortsat kan udgøre en trussel, for eksempel ved »potentielt at køre en bilbombe ind i en ambassade og dræbe nogle mennesker,« sagde præsidenten.

De amerikanske myndigheder vil overvåge trusselsniveauet i Sanaa i Yemen og i Lahore i Pakistan, inden de beslutter sig for genåbninger.

Dagens Gossip