USA genåbner ambassader efter terrortrussel

USA genåbner søndag 18 ambassader og konsulater i Mellemøsten og Afrika, der har været lukket den seneste uges tid som følge af en terrortrussel fra al-Qaeda. Det rapporterer de internationale nyhedsbureauer.

Ambassaden i Yemen forbliver dog lukket på grund af sikkerhedsbekymringer, oplyser det amerikanske udenrigsministerium. Det samme gælder konsulatet i den pakistanske by Lahore.

- Vores ambassade i Sanaa, Yemen, vil forblive lukket på grund af igangværende bekymringer om et trusselsbillede, der indikerer potentiale for terroristangreb, der stammer fra al-Qaeda på Den Arabiske Halvø, siger talspersonen Jen Psaki.

- Vores konsulat i Lahore, Pakistan, som lukkede på grund af en separat, troværdig trussel mod den facilitet, vil også forblive lukket, tilføjer talspersonen fra det amerikanske udenrigsministerium i en pressemeddelelse.

De diplomatiske missioner blev lukket 4. august på baggrund af aflytninger af topfolk fra terrornetværket al-Qaeda.

Danmark har ikke lukket nogle af sine ambassader i regionen, men det danske udenrigsministerium og Politiets Efterretningstjeneste (PET) har tilkendegivet, at de følger sagen løbende.

Udenrigsministeriet opfordrer danskere, der rejser i de lande, hvor terrortruslen er størst, til at registrere sig på "danskerlisten", der gør det muligt for Udenrigsministeriet at kontakte danske rejsende i tilfælde af en krisesituation.

Registreringen foregår via Udenrigsministeriets hjemmeside.

/ritzau/AFP

Dagens Gossip