USA genåbner ambassader efter terrortrussel

USA genåbner søndag 18 ambassader og konsulater i Mellemøsten og Afrika, der har været lukket den seneste uges tid som følge af en terrortrussel fra al-Qaeda. Det rapporterer de internationale nyhedsbureauer.

Ambassaden i Yemen forbliver dog lukket på grund af sikkerhedsbekymringer, oplyser det amerikanske udenrigsministerium. Det samme gælder konsulatet i den pakistanske by Lahore.

- Vores ambassade i Sanaa, Yemen, vil forblive lukket på grund af igangværende bekymringer om et trusselsbillede, der indikerer potentiale for terroristangreb, der stammer fra al-Qaeda på Den Arabiske Halvø, siger talspersonen Jen Psaki.

- Vores konsulat i Lahore, Pakistan, som lukkede på grund af en separat, troværdig trussel mod den facilitet, vil også forblive lukket, tilføjer talspersonen fra det amerikanske udenrigsministerium i en pressemeddelelse.

De diplomatiske missioner blev lukket 4. august på baggrund af aflytninger af topfolk fra terrornetværket al-Qaeda.

Danmark har ikke lukket nogle af sine ambassader i regionen, men det danske udenrigsministerium og Politiets Efterretningstjeneste (PET) har tilkendegivet, at de følger sagen løbende.

Udenrigsministeriet opfordrer danskere, der rejser i de lande, hvor terrortruslen er størst, til at registrere sig på "danskerlisten", der gør det muligt for Udenrigsministeriet at kontakte danske rejsende i tilfælde af en krisesituation.

Registreringen foregår via Udenrigsministeriets hjemmeside.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip