USA: Gravide kvinder bør holde sig væk fra sommer-OL i Rio

Hvis gravide kvinder går med planer om at sætte sig til rette på tilskuerpladserne, når sommerens OL løber af stablen i Rio de Janeiro om få måneder, skal de tænke sig om en ekstra gang.

Det er meldingen fra USA's Center for Sygdomsforebyggelse (CDC), der fredag fraråder gravide kvinder at rejse til sommerens olympiske lege i Brasilien på grund af faren for at blive smittet med zikavirus.

Sportsbegivenheden varer fra 5. til 21. august.

Ifølge nyhedsbureauet Reuters bliver gravide kvinder også opfordret til at holde sig væk fra de paraolympiske lege i september.

Hvis kvinderne alligevel vælger at tage til OL bør de først tage en tur forbi deres egen læge og nøje følge anvisninger for at undgå myggestik i løbet af rejsen, skriver nyhedsbureauet dpa.

Zikavirus er myggebåren og mistænkes for at være skyld i, at der i flere sydamerikanske lande har været en stor stigning i antallet af børn, der bliver født med unormalt små hoveder og små hjerner.

Virusset er i de fleste tilfælde stort set harmløst med influenzalignende symptomer til følge, men risikoen opstår, hvis den vordende mor bliver smittet inden fødslen.

CDC oplyser, at ni gravide kvinder i USA er blevet smittet med zikavirus på en rejse. To af kvinderne har som konsekvens af smitten valgt at få foretaget en abort.

Udmeldingen til gravide om at genoverveje billetten til sommer-OL står i kontrast til en tidligere besked fra Verdenssundhedsorganisationen, WHO.

Onsdag lød det fra WHO, at zikavirusset ikke udgør ikke en trussel mod sommer-OL i Rio de Janeiro.

WHO's direktør, Margaret Chan, sagde, at blandt andre den brasilianske regering, den internationale olympiske bevægelse og WHO samarbejder intenst for at få bragt den smitsomme sygdom under kontrol.

Chan mener, at hverken sportsfolkene eller tilskuerne, som rejser til Rio, skal frygte for deres helbred.

Tidligere har også Brasiliens præsident, Dilma Rousseff, forsikret, at zika ikke udgør en fare for OL.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip