USA håber at kunne stoppe droneangreb i Pakistan

Efter mødet med premierminister Nawaz Sharif sagde Kerry, at de to var blevet enige om, at genetablere »fuldt partnerskab« i håb om at sætte en stopper for års bitterhed over droneangrebene og andre episoder herunder den amerikanske aktion, der i maj 2011 dræbte Osama bin Laden.

I et tv-interview sagde Kerry, »jeg tror, at droneangrebene vil ophøre, da vi har elimineret størstedelen at truslerne og fortsætter med at eliminere dem.«

»Jeg mener, at præsidenten har en reel tidsplan, og vi håber, at det bliver meget, meget snart,« sagde han til pakistansk tv, da han blev spurgt, om USA havde en tidsplan for at stoppe droneangreb, der er rettet mod militante i Pakistan.

Kerrys udtalelser går videre end præsidentens. Obama sagde i maj i en tale, at nødvendigheden af droneangrebene ville falde i »den afghanske krigsskueplads«, når amerikanske tropper forlader landet ved udgangen af 2014.

Men Obama talte ikke om fuldstændigt at stoppe angrebene, og hans tale indeholdt en detaljeret begrundelse for den strategi »mod terrorister, som udgør en vedvarende og overhængende trussel mod det amerikanske folk, og at der ikke er andre regeringer, der er i stand til effektivt at gøre noget ved truslen.«

Amerikanske droneangreb siden 2004 har ramt mål tæt på den afghanske grænse herunder Nordwaziristan, som er den vigtigste højborg for forskellige militante grupper med tilknytning til al-Qaeda og Taliban.

Antallet af angreb er taget af i løbet af de seneste år. I år har således i alt været 17 angreb mod 48 i 2012 og 73 i 2011.

BNB/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip